Διαδικασία Επεξεργασίας

Η διαδικασία επεξεργασίας περιλαμβάνει διάφορα στάδια τα οποία διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες. Η ΛΕΥΚΟΜΕΤΑΛ, ως σύγχρονο κέντρο διαχείρισης λευκοσιδήρου ακολουθεί τα παρακάτω στάδια επεξεργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των προϊόντων και παράλληλα η απόλυτη ασφάλεια των εργαζομένων:


ΠΑΡΑΛΑΒΗ  Πραγματοποιείται σε ρoλά ή φύλλα. Στο στάδιο αυτό γίνεται οπτικός έλεγχος, ζύγιση, δειγματοληπτικός έλεγχος ποιότητας και εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές που έχουν οριστεί, το προϊόν αποκτά κωδικό αριθμό, σήμανση, εισάγεται στο μηχανογραφημένο stock και είναι έτοιμο προς αποθήκευση.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ  Τα  προϊόντα αποθηκεύονται λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους κανόνες αποθήκευσης που αφορούν το ύψος στοίβαξης, αλλά και το βάρος ανά τ.μ. . Επίσης, για την αποθήκευση εφαρμόζεται το σύστημα FIFO (first in first out) προκειμένου να μην παραμένουν στην αποθήκη προϊόντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΡΟΛΩΝ  Η εταιρεία διαθέτει μηχάνημα αναστροφής ρολών από οριζόντια σε κάθετη θέση προκειμένου να εισαχθούν στη γραμμή κοπής χωρίς αλλοίωση της ποιότητας (χτυπήματα κλπ ) και παράλληλα με ασφαλή τρόπο για τους εργαζομένους.

ΚΟΠΗ ΡΟΛΩΝ  Πραγματοποιείται μέσω σύγχρονης, εξαιρετικά αυτοματοποιημένης γραμμής κοπής ρολών η οποία έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει φύλλα με τρύπες, φύλλα διαφορετικού πάχους, μη ανεκτής επιπεδότητας  κ.λπ.. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ηλεκτρονικά όλους τους ελέγχους ποιότητας, να μεταβάλλει ταυτόχρονα το μήκος και το πλάτος του φύλου, αν αυτό είναι απαραίτητο. Η κοπή μπορεί να γίνει ορθογώνια ή scroll. 

ΚΟΠΗ ΦΥΛΛΩΝ  Γίνεται μέσω περιστροφικών μηχανημάτων κοπής φύλλων. Οι πελάτες της ΛΕΥΚΟΜΕΤΑΛ μπορούν να επωφεληθούν μέσω αυτής της δυνατότητας προκειμένου να εξυπηρετούνται με υλικά έτοιμα προς χρήση μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής τους.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ  Τα προϊόντα τοποθετούνται σε ειδικές ξύλινες παλέτες που ενδείκνυνται για τη συγκεκριμένη χρήση. Καλύπτονται με διάφορα υλικά συσκευασίας (διάφανο φιλμ, αδιαβροχοποιημένο χαρτί, πεπιεσμένο χαρτόνι  κ.λπ.) ανάλογα με τον τόπο προορισμού και την απαίτηση του πελάτη. Δένονται με μεταλλικές γωνίες και μεταλλικό τσέρκι. 

ΣΗΜΑΝΣΗ  Ηλεκτρονική σήμανση με bar code που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, τον πελάτη, τον τόπο αποστολής βάρος και τον αριθμό των φύλλων.

ΦΟΡΤΩΣΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ  Η συνεργασία της ΛΕΥΚΟΜΕΤΑΛ με επιλεγμένους μεταφορείς ή μεταφορικές εταιρείες διασφαλίζει την μεταφορά των προϊόντων της με πιστοποιημένα μεταφορικά μέσα (φορτηγά containers, πλοία). Επιπλέον, απαιτείται πάντα η εφαρμογή των κανόνων τόσο στο τονάζ, όσο και στον τρόπο φόρτωσης (ιμάντες- δέσιμο φορτίων).

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα.

    Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Το site χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους.